24 Aralık 2009 Perşembe

mutluluk psikolojisi (nevzat tarhan)



nihayet bitti:)

mutluluk psikolojisi nevzat tarhana ait bu kitabı okumamış olanların çok şey kaybettiğini düşünüyorum , tabi ki bilgiye ulaşmanın yolu tek değil . bu kitabı okumadığı halde burada ki bilgilere sahip çok kişi var biliyorum....
kısaca kitap stres ,zararları ve onunla baş etme yollarını anlatıyor...

"az miktarda stres beyindeki bilgi akışını hızlandırır.fazla miktarda stres beyinde kimyasal alarm yaptığı için bilgi akışı ve enerjisi bloke olur"

"klasik zeka birde duygusal zeka vardır,çocuğumuz klasik zekayla okul başarısını yakalr fakat hayat başarısı için duygusal zeka şarttır"

insan ruh ve beden olarak bütündür .ruhsal sorunlarımız yüzünden bedende arızalar çıkabileceği gibi bedensel hastalıklarımız yüzündende psikolojimiz bozulabilir.kişisel özelliklerimizde bozulmalar görülebilir .

kendimizdeki ve ailemizdeki stresin boyutunu depresyon ve benzeri rahatsızlıkların tahlili için yer yer ip uçları.stresin vucutta yaptığı tahribatı ,nasıl stresi kontrol altında tutabileceğimizi anlatıyor .bebeklerde ,yaşlılarda ,çocuk ,kadın erkek bağımlı evlilikte iş hayatında ergenlikte stresin nasıl yaşandığını ve ve baş etme yollarını ne zaman dr gitmek gerektiğini ....













"korktuğunuz başınıza gelirmi?

bir şeyden devamlı korkan insan,korktuğu şeylerin şartlarının oluşmasına farkında olmadan hizmet eder.bilinç altı onu sürekli o konuya doğru iter"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...