29 Şubat 2012 Çarşamba

yorumsuz

28 Şubat sürecinin çocuk mağduru Köse'den suç duyurusu
28 Şubat sürecinde henüz 14 yaşında İmam Hatip Ortaokulu birinci sınıf öğrencisi iken tutuklanıp, yasa dışı örgüt üyesi olmak suçuyla idam cezasına çarptırılan Yakup Köse, şimdi kendisine bu acıları yaşatanlardan hesap sormaya hazırlanıyor. 10 yıl hapis yattıktan sonra çıkan Köse, bugün Ankara Adliyesi'ne, 28 Şubat sürecini düzenleyenler ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.
Kendisinin, o yaşlarda, atılan iddialara karşı ne şekilde ifade vereceğini bile bilmediğini söyleyen Köse, hazır ifade tutanaklarını kabullenmek zorunda kaldığını anlattı. Çocuk mahkemelerinde yargılanması gerekirken Devlet Güvenlik Mahkemelerinde yargılanan Köse, şahitlerinin bile dinlenmediğini öne sürdü.
Köse, 28 Şubat sürecini hazırlayan ve sorumlularından davacı olduğunu ise şöyle açıkladı: "Öncelikle 28 Şubat Dönemi'nde yıllarımı çalan ve hala sıkıntısını yaşadığım karanlık günlerin aydınlatılmasını talep ediyor, sorumluların yargılanmasını ve benim gibi mesnetsiz iddialarla siyasi suçlamalarla adil yargılanma ilkesine aykırı olarak yargılananlara yeniden yargılanma imkanı tanınmasını talep ediyorum."
 (CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...