sütlerden ayırdığım kaymakları bir kaç gün bekletip tereyağ yapar(çatalla çırpmak daha kolay,çırpıcıyla birdaha yapmadım ) olduk az fakat zevkli bir kahvaltılık oluyor bize.
eğer kaymak fazlaysa elle yoğurmak hem daha kolay hem de daha kısa sürüyor.
yoğururken sarı suyunu bırakıp kaymak toparlanmaya başlayınca içinden çıkan suyu döküyoruz ve soğuk su ekliyoruz.böyle de biraz yoğurup çıkan su berrak oluncaya kadar suyunu değiştirip ekliyoruz.bu yağın kokusu ve tadı için önemli .son berrak suyudöküp genelde bu üç su falan oluyor,tuz ve çörek otu ekliyorum.
yuğururken elinizin ısısından yağ toparlanmazsa biraz dolapta bekletip sonra tekrar işleme devam edin
kaymaktan çıkan ilk su
görüntü net olmasa da umarım yapmak isteyenlere yardımcı olmuşumdur
insanın el emeği bir başka.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder