27 Şubat 2012 Pazartesi

değerli yetkililer lütfen çalışan annenin sesini duyun.

bu sözler 2 çocuk annesi değerli kardeşim hilal e ait
.......................................
ANNENİN MEMURU İŞCİSİ OLMAZ
Harun 3.5 aylık oldu. Doğum iznim hızla biterken aklıma binbir soru ve binbir düşünce takılıyor. Son günlerde beni en çok düşündüren ise, doğum sonrası beni ziyarete gelen bir arkadaşımın anlattıkları oldu. Onun da yeni bebeği oldu, Harun'dan birkaç ay büyük. Pek tabi işe de başladı bu arkadaşım. Süt verme, sağma saklama konularından konuşurken, zaten öğleden sonra hemen eve geliyorum dedi. Çünkü süt - yani emzirme - izinleri günde 3 saatmiş. Arkadaşım memur ve günde 3 saat süt izni var. Buraya kadar herşey harika.





Şimdi gelelim bu durum bizim - işçi annelerin - bulunduğumuz yerden nasıl görünüyor?





Biz işçilerin hala süt-emzirme- iznimiz günde 1.5 saat!





Hayır, aklım almıyor. "Anne" olmanın memuru işçisi nasıl oluyor? Biz işçi annelerin çocukları daha mı az süte ihtiyaç duyuyor? Benim aklım bu durumu almıyor. Aslına bakarsanız, Sağlık Bakanlığı'nın ısrarla ilk 6 ay sadece anne sütü demesini ve diğer yandan da doğum sonrası iznimizin çocuk 6 aylık olmadan bitmesini de anlayamıyorum. Bu da tezat değil mi? Birşeye "iyidir, doğrudur" deyip o konuda halkı teşvik edecekseniz, aynı zamanda bunun için altyapıyı da uygun hale getirebilmelisiniz.





Lafı fazla uzatmadan, annenin memuru işçisi olmaz. Anne annedir, her çocuk eşit haklara sahip olabilmelidir. Lütfen bu durumu sosyal paylaşım ağlarından, bloglarınızdan sizler de duyurun arkadaşlar. İşletme körlüğü denen birşey vardır hani. Belki unutulmuş, göz ardı edilmiş bir konudur ama bu konunun bizler için önemini duyuralım.





Sevgiyle kalın...





Not: Bu yazıyı nasıl zor şartlarda yazdığımı bilemezsiniz. Konuda adı geçen Harun bey kucağımda:) Artık sürç-i lisan varsa affola...

3 yorum:

  1. O kadar katılıyorum ki.Yine memurların iki yıl ücretsiz izin kullanma hakları var ki bu 3,5 aylık ücretli izinle birazda kendi izini falan varya yaklaşık 2,5 yaşı bulabilir ama işçi annenin sadece bir yıl o da iş vereniniz mırın kırın etmezse.Bu durumla ilgili kampanyalar yapılıp duyurulması taraftarıyım.Biraz daha düzenlemeyle mini mini bebeklerin anneleriyle daha fazla vakit geçirmeleri sağlanabilir.

    YanıtlaSil
  2. Paylaştığınız için teşekkürler. Hakikaten çok can sıkıcı bir durum. Umarım bir an önce düzeltirler.

    YanıtlaSil
  3. ahh kardeşim sağolasın. bu çifte standardın duyurulması lazım.paylaştığın ve katkıda bulunduğun için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...