5 Mart 2012 Pazartesi

kadınları kadınlarda eziyor

emine şenlikoğlunun bu kitabını okuyalı uzun zaman oldu.
okuduğum zamana ait düşüncelerimi çok tefarruatlı hatırlamıyorum.
fakat aklımda kalanlarla ve bugün yaşadığımız toplumda yaşananları gördükçe emine hanımın bu mütevazi ve edebiyattan yoksun fakat buna rağmen bir toplum geçeğini bir o kadar güzel dile getirmesini alkışlıyorum kendiisine bu konuda duacıyım.
evet bir yaradır kadının erkekten şiddet görmesi,fakat ben bu toplumda tek kadınların ezildiğini düşünmüyorum erkeklerin kadınları ezdiği gibi kadınlarında erkekleri ezdiğini ve hatta kadınlarında kadınları ezdiğini düşünüyorum.islam ADALETİN TESİSİ İÇİN GELDİ ği halde bir de insanların buna islam kılıfı uydurmaya çalışması ayrı bir konu.fakat şuan konu başka.
yaptığı kötülükte sadece kendini düşünen ,anlık duygularıyla hareket eden geçici hevesler uğruna aileleri feda eden kadınlar var aramızda ,
ya o kadının yerinde ben olasaydım diyip kendini günahtan koruyan kadınlar sözüm dışındadır.
kitap tamda bu konu üzerine .karısını aldatan erkekler ve bu suçun  yüzde elli ortağı kadınlar.yine bu olayın mağduru kadınların  bu  aşamada yaşadıkları .yine aynı mağdur kadınların onurlarının ayaklar altına alınma hissiyle oluşan davranış bozuklukları ve yine o kadının hemcinsine zara veririm korkusuyla kendiyle yaptığı mücadele .
allahım birde arada heder olan evlatlar.
bu konuu üzerine bir kitap okumak istiyorsanız   mutlaka okuyun.
insanın    kötülük yaparken nasıl yamyamlaştığını yaptığı işi kendine nasıl masum gösterdiğini gördükçe allahım iyiki ölüm var iyiki hesap günü var diyorum.
ve haksızlık yapmak korkusuyla kendini koruyan adil insanları selamlıyorum

3 yorum:

  1. yaşam deneyimlerim ne yazık ki bazı kadınların "kadın kadının düşmanıdır" düsturu ile hareket ettiklerini gösterdi... bu bir hastalıklı ruh hali... o illetle yaşamayı bir yaşam stili olarak görüyorlar... uzak durmaktan başka yapacak bi şi yok. fena halde hastalar çünkü.

    YanıtlaSil
  2. Emine Şenlikoğlu çocukluğumdan ismine aşina olduğum bir yazardır, ne zaman duysam çocukluğumu anımsarım.. ve yazdıkların öyle haklısın ki..

    YanıtlaSil
  3. Süper yazı süper yorum okudum yorumlarınıza katılıyorum
    Mekke den selamlar :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...