mısırı yağda patlatın |
ateşi kısıp tavanın kenarında boşluk açıp şekeri ekleyin |
şeker yavaş yavaş eriyip birzcık karemelize olunca mısırı karıştırmaya başlayın.şeker mısırların tamamına ulaşınca kapatıp şekerli mısırları başka bir kaba alın |
peki rengi?evde gıda boyası kalmadığından ekleyemedim.fakat yaparken gıda boyasını şekere çay kaşığının ucuyla azıcık karıştırın ve şekeri tavaya öyle karemelize
olmaya bırakın .yeşil gıda boyası iğrenç oldu favorimiz kırmızı hele bide az koyunca çıkan renk pembe, tamda anılardaki gibi.bu konuyla ilgili geçmiş yazım BURDA
not:baharatlı da çok güzel oluyor
Ben tuzlusunu biliyordum:)Şekerlisini de öğrenmiş oldum sayenizde.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilDaha once cok yedim ama evde yapmayi hic dusunmemistim, ne guzel olmus hemde kolay yapmasi, paylasim icin tesekkur ederim..
YanıtlaSildoğumgünlerinde guzel olur renlı renklı..
YanıtlaSil