2 Aralık 2012 Pazar

okullarda yeni kılık kıyafet yönetmeliği

çocuklar ne çok sevindi,
kendini ifade edebilmenin ,  bir adıdır kıyafet.daha küçükken bile kıyafetlerini kendisinin seçmesini isteriz. (tabi önüne dolabından iki yada üç seçenek koyarak özgürleştiririz onları).
onlara sınırlarını çizer.hem özgür hem sınırlarını bil mesajı veririz.
tabiki biz veliler bu durumdan oldukça tedirginiz
bu yeni düzenlemenin sonuçlarından endişeliyiz.
umarım bu işte çocuklarımız yine deneme tahtası olmaz.
fakat biz durumda bazı sorunlar yaşarsak bu tamamen bizim evlatlarımızı yanlış yetiştirmemiz sonucudur
eğer çocuklarımız sınır kavramını hiç tatmamış ,kıyafetten estetik ,temizlik,kalite ve sağlık dışında başka anlamlar çıkarmış ,daha  doğrusu marka ve moda takipçiliğini anlıyorsa .
yazık bizim anneliğimize.
bir çocuğa gerçek değerleri öğretmekten acizsek ,çocukları geleceğin yamyam gibi tüketen varlıklarına dönüştürmüşsek ,kendimizi sorgulamalıyız.
fakat en azından bir pilot bölgede deneselerdi çocuklar ve okul veliler için artı ve eksilerini tespit etselerdi.
umarım çocuklarımız yine deneme yanılma kurbanı olmazlar.dünyada birçok yerde uygulanıyor olması umut verici olsa da bir çok yerdede sonuçlar nedeniyle sorgulanmakta.
 tek tip insan yetişmesin diye yapılması gereken ne yse yapılsın tamamda biraz temkinli olunsa iyi olur
ikinci bir uygulamada başörtüsü için bakanlığın bir şey yapmaması.değerli yetkililer bence bazen bu ülkede ki bazı durumları göz ardı ediyorlar .birçok kızın bu yüzden okuyamayacağını,okursa da mecburen istemeye istemeye imam hatibi tercih etmek zorunda kalacağını görmeliler.
isteseydik başörtüsünü serbest bırakırdık"
ne demek istediniz sayın bakanım ,siz istemediğiniz için mi birçok kız mağdur olacak.
 çocuklar başörtüsünü  taksın yada takmasın.ama takanlar rahat bırakılsın,kimsenin iran gibi örtüyü dayatmaya hakkı olmadığı gibi,örtmek isteyene karışma hakkı da yoktur.
 ben anladım bu dünyada biz gerçek özgürlüğü göremeden göçüp gideceğiz.
zira nasıl bir örtüymüş bu demokrasi ki omuzlarınızı örtseniz ayaklarınız ,ayaklarınızı örtseniz omuzlarınız açıkta kalıyor .her halukarda bir şekilde üşüyoruz .biz insanlar bir vücut gibiyiz,hangi düşünceden olursa olsun herkesin hakkı verilsin,özgürlüğü sağlansın. bize bu örtü küçük geliyor galiba ...


2 yorum:

  1. Şahane yazmışsınız. Zamanında anketler yapardık arkadaşlarımızdan hatıra saklamak için, 20 sene önce de en değeli şeylerine levi's ını yazanlar vardı. Biz de dalga geçerdik. Bir de okul niye denetlesin, aileler ne yapıyor, bu kadar mı kötü nesil yetiştiriyoruz biz ki bizi kandırıp, başka bir kimlikte gezecekler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...